Komise dne 31/08/2023 zahájila zpětnou vazbu k pravidlům pro správu rejdařských společností správními orgány v rámci systému EU pro obchodování s emisemi (ETS). Konzultace je otevřena do 28/09/2023, k dispozici zde.

Komise dne 07/07/2023 zahájila zpětnou vazbu k návrhu Komise v oblasti redukce potravinového odpadu a ztrát. Plýtvání potravinami podle Komise zbytečně vyčerpává naše přírodní zdroje a vytváří emise skleníkových plynů.  Cílem této stěžejní iniciativy, která je součástí strategie Farm to Fork, je navrhnout právně závazné cíle, které pomohou plýtvání omezit.  Tyto cíle tak pomohou omezit dopad potravinového řetězce na životní prostředí a klima a zajistí větší dostupnost potravin pro lidskou spotřebu, čímž se vytvoří udržitelnější potravinový systém. Konzultace je otevřena do 29/10/2023, k dispozici zde.

Komise 24/07/2023 zahájila zpětnou vazbu k návrhu opatření k urychlení přechodu zemědělsko-potravinářského odvětví na ekologičtější, digitálnější a odolnější sektor. Konzultace je otevřena celému průmyslovému hodnotovému řetězci, veřejným orgánům, sociálním partnerům, výzkumným organizacím a dalším subjektům. Společně s konzultací Komise zveřejnila analýzu stávajících politik EU na podporu ekologičtějšího, digitálnějšího a odolnějšího zemědělsko-potravinářského odvětví a plánuje spustit semináře, na kterých se bude diskutovat o tom, jak zvýšit konkurenceschopnost tohoto sektoru. Cílem je do konce roku 2023 spoluvytvořit prostor pro transformaci zemědělsko-potravinářského odvětví. Konzultace je otevřena do 19/09/2023, dostupná zde.