Výroční konference Výboru pro udržitelnou a etickou produkci České technologické platformy pro potraviny na téma "Konkurenceschopná udržitelnost potravinářského průmyslu v rámci zelené transformace"
Kdy: 5. listopadu 2025
Kde: Národní zemědělské muzeum (Praha 7-Letná)
V úvodní části vystoupí předseda VUEP Vratislav Janda, prezidentka Potravinářské komory ČR Dana Večeřová, generální ředitel FoodDrinkEurope Dirk Jacobs a další hosté. Následovat budou dvě panelové diskuse – první se zaměří na perspektivy a limity jednotného trhu EU a druhá na konkurenceschopnost potravinářského průmyslu a roli ESG reportingu v zelené transformaci. Mezi diskutujícími budou zástupci Evropské komise, Ministerstva životního prostředí, ÚOHS, SOCR, podnikové sféry i akademického prostředí.
Zelená transformace je zásadním úkolem pro všechna odvětví hospodářství, včetně potravinářského průmyslu, který představuje základní pilíř potravinového zabezpečení České republiky i Evropské unie. Cílem konference je otevřít odbornou diskusi o dopadech zelené transformace, ESG reportingu a tržním fungování potravinářství v kontextu evropské legislativy.
Registrace nutná: https://www.survio.com/survey/d/I7M5J9C9H6U2A4D3C


