Mlékárna Klatovy, s.r.o.
Za Tratí 640, Klatovy IV, 339 01
Telefon: 376 700 111
Fax: 376 700 150; 241 080 515
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Web: www.mlekarna-kt.cz
IČ: 4836 2395
DIČ: CZ699004388
Pracovníci společnosti
Příjmení a jméno | Funkce | Telefonické spojení | |
---|---|---|---|
Brada Michal | General Manager | ||
Ing. Ovčáčková Jana | ředitelka kvality Lactalis CZ, s.r.o. | ||
Dušek Jakub | kontakt pro média | +420 723 925 482 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. |
Doplňující údaje
Oblast podnikání: Mlékárenství, výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona
Internetové odkazy: www.mlekarna-kt.cz
Obchodní rejstřík/registr: 30. 3. 1993
Jiné odkazy: viz internetové stránky společnosti Mlékárna Klatovy, s.r.o.
Poznámky: Historie mlékárny v Klatovech se začíní psát již v roce 1909, kdy vzniklo Sdružení producentů mléka pro Klatovy a okolí. V roce 1922 z tohoto sdružení vzniká Pošumavské mlékářské družství z.s.s.r.o., která rozhodlo o zřízení vlastní prodejny. V roce 1926 se družstvo rozhodlo postavit novou mlékárnu, která začala provoz k 1.7.1927. V roce 1934, kdy vstoupil v platnost zákon o povinné pasterizaci mléka, znamenal počátek rozšiřování průmyslového zpracování mléka. Po 2. světové válce přejímá Pošumavská družstevní mlékárna v Klatovech i tavírnu sýrů v Nýrsku. V roce 1946 se v Klatovech začíná s výrobu tvrdých sýrů, kde se pod vedením odborníků z Holandska a Švýcarska zavádí výroba Moravského bochníků a Goudy. V následujícím období dochází ke slučování okolních mlékárnských provozů pod Mlékařské závody v Klatovech, n.p. a v roce 1958 se název mění na Šumavské mlékárny n.p. V roce 1960 se název mění na Západočeské mlékárny n.p., a tento se v roce 1981 mění na Mlékárenský průmysl, koncernový podnik, Západočeské mlékárny Klatovy. V roce 1982 je vydáno stavení povolení pro stavbu Mlékárenského kombinátu Klatovy v současném areálu v ulici Za Tratí, dokončená v roce 1990. V roce 1993 vzniká ze závodu Klatovy na základě schváleného privatizačního projektu Mlékárna Klatovy a.s. s jediným akcionářem Fondem národního majetku. V roce 1995 je dokončena privatizace a od roku 1996 se mlékárna začíná orientovat na výrobu přírodních tvrdých a polotvrdých sýrů. V roce 2003 vstupuje do společnosti Mlékárna Klatovy a.s. nový majoritní akcionář, Alimpex Louny s.r.o. a v roce 2007 nastává poslední zásadní změna, kterou byl kapitálový vstup společnosti Lactalis Group. Společnost Lactalis krátce po svém vstupu provádí restrukturalizaci, masivní investice a plně nasměruje výrobní kapacity do výroby přírodních sýrů. V roce 2010 je dokončena první investice do výroby přírodního čerstvého sýru mozzarella. Většinová část výrobků z Mlékárny Klatovy dnes směřuje na trhy EU i mimo EU. Výrobky jsou uváděny na trh pod značkami Galbani, Président i tradiční značkou Šumavský.
Datum založení: 29. 9. 2014
Právní forma: společnost s ručením omezeným, jediný společník Lactalis CZ, s.r.o. (součást skupiny Lactalis Group)
Členství v PK ČR: Podnikatelský subjekt