Ústav mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha, Českomoravský svaz mlékárenský a Potravinářská komora si vás dovolují pozvat na 21. ročník "Celostátních přehlídek sýrů", který se uskuteční ve středu 11. února 2026.

Vyhlášeny budou výsledky hodnocení senzorické jakosti sýrů vyrobených v ČR, které bude provedeno odbornými komisemi 5. února 2026. Součástí doprovodného programu budou prezentace a ochutnávky sýrů přihlášenými mlékárnami, odborné přednášky, výstavka sýrů a prezentace firem dodávající přístrojové vybavení pro analytiku sýrů nebo pomocné látky k výrobě sýrů.

Ve čtvrtek 12. února 2026 proběhne konference "Mléko a sýry", která se zaměří na nové poznatky v mikrobiologii a technologii mléka, sýrů a ostatních mléčných výrobků. Z přehlídek a konference bude vydán společný sborník.