Dovolujeme si vás pozvat na devátý kulatý stůl, který se tentokrát zaměří na klíčovou problematiku auditů udržitelnosti s důrazem na úspory energie, vody a snižování množství odpadů.

Výstupy z těchto auditů hrají zásadní roli nejen v oblasti vykazování ESG, ale jsou také nezbytné pro žádosti o dotace.

Kdy: úterý 25. listopadu 2025 (9:30 – 12:30 hodin)
Kde: Potravinářská komora ČR, Počernická 96/272, 108 00 Praha 10 – Malešice

Moderuje: Jan Pivoňka (ředitel pro Společnou zemědělskou politiku a strukturální fondy Potravinářské komory ČR)

Audit energetický - Šárka Géryková (Elprocon 21, s.r.o.)

  • Problematika zpracování EA obecně, plán EA
  • Povinnost zpracovat EA v návaznosti na očekávané změny v legislativě
  • Provádění EA v souladu s harmonizovanou technickou normou ČSN EN ISO 50002, požadavky na obsah zprávy a výstupy EA
  • Systémová optimalizace cílená na řešení problémových oblastí, energetická účinnost v průmyslu v návaznosti na výrobní proces
  • Příležitosti neboli navrhovaná opatření ke snížení energetické náročnosti, praktické příklady

Cirkulární audit a uhlíková stopa - Pavlína Kulhánková (Ministerstvo průmyslu a obchodu)

Audit vodní - Jiří Lalák (Veolia Holding Česká republika, a.s.)

  • Vstupní data o nakládání s vodou za několik předchozích let
  • Bilance a grafická schémata hlavních vodních proudů v podniku
  • SWOT analýzu vodního hospodářství
  • Technologické návrhy úsporných opatření včetně indikativních nabídek potenciálních dodavatelů

Audit odpadového hospodářství - Katarína Kajánková (Recovera Využití zdrojů a. s.)

  • Analýza stávajícího stavu nakládání s odpady v souladu s dodržováním právních požadavků
  • Vyhodnocení efektivity nastavení systému nakládání s odpady,
  • Rozsah zaměření auditu
  • Návrh optimálního postupu pro možné využití odpadů, nastavení materiálových toků a dosažení úspor
  • Konkrétní udržitelná doporučení

Role auditů při žádostech o dotace z MPO - Pavlína Kulhánková (Ministerstvo průmyslu a obchodu)

Role auditů při žádosti o dotace z Programu rozvoje venkova 

Praktické zkušenosti s dokládáním úspor obalového materiálu a potravinového odpadu - Rudolf Ševčík (Vysoká škola chemicko-technologická v Praze)

Diskuze je primárně určena pro zástupce potravinářských a zemědělských podniků, kteří zabezpečují připravenost firmy po technické stránce, plánují a realizují dlouhodobé strategické projekty.

Kulatý stůl je omezen počtem 30 osob.

Bližší informace: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.