Cena hovězího masa za poslední čtyři roky vyrostla téměř na dvojnásobek a stále šplhá výš. Je o něj totiž enormní zájem a čeští chovatelé ho ve velkém vyvážejí, říká šéf MP Krásno Karel Pilčík.
„Takovou cenu nikdo nepamatuje a ani takový cenový skok tu nikdy s žádným masem nebyl. Za to, za co dnes nakupujeme živé, za to se v minulosti prodávalo. Je to ale logické, když od nás Poláci, ale i další státy jako třeba Kazachstán nakupují dráž, zemědělci se chytili příležitosti, “ dodává Pilčík podle kterého se z hovězího může stát luxusní záležitost, kterou si už nebude moci dovolit každý.
Celý rozhovor si lze pustit v pořadu Inside Talks zde: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-rozhovory-hovezi-jako-kaviar-chce-ho-cely-svet-a-farmari-mohou-zdrazovat-rika-pilcik-289408