12. ročník soutěže "Cena PK ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek"

Potravinářská komora České republiky a Česká technologická platforma pro potraviny vyhlašují v roce 2025 již dvanáctý ročník soutěže „Cena Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek“. Cílem této soutěže je podpora českých potravin a jejich výrobců, a především vyzvednutí českých inovativních potravinářských výrobků. Prostřednictvím této soutěže bychom zároveň rádi inspirovali ostatní potravinářské společnosti k inovativnímu přístupu k práci.

Soutěže se může zúčastnit každý subjekt se sídlem na území ČR, který vyrábí výrobek na území ČR a současně uvádí přihlašovaný potravinářský výrobek na český trh. Soutěže se může rovněž zúčastnit subjekt se sídlem na území České republiky, který je výhradním distributorem nebo je součástí korporace vyrábějící přihlášený výrobek na území jiného státu v rámci EU. Jeden přihlašovatel může přihlásit až 3 své výrobky (výrobkové řady).

Inovace jsou rozděleny pro rok 2025 do následujících kategorií:

  1. Bezpečnost a kvalita potravin
  2. Reformulace roku
  3. Potraviny pro osoby se specifickými požadavky na výživu
  4. Pokračovací kojenecká výživa a výživa pro malé děti (časná dětská výživa) 
  5. Evropské inovace
  6. Alternativní potravina
  7. Udržitelná výroba potravin

Přihlášení výrobků do soutěže je možné od 1. 2. do 15. 6. 2025. Podrobné informace o soutěži najdou zájemci na stránkách soutěže, případně je možné kontaktovat Ing. Elišku Fořtovu na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo tel. čísle +420 602 364 311. 

 zakladni logo inovace cmyk

 

STUDENTI PRO KVALITU POTRAVIN - NÁRODNÍ KOLO

Potravinářská komora České republiky a Česká technologická platforma pro potraviny pořádají letos již po 6. národní kolo studentské soutěže "Studenti pro kvalitu potravin". 
Národní kolo studentské soutěže se koná ve čtvrtek 26.6.2025 od 10:00 hodin v prostorách PK ČR, Praha 10 – Malešice. Národní kolo je přístupné veřejnosti, především z řad provozovatelů potravinářských podniků.

Soutěže se mohou zúčastnit studenti bakalářského a magisterského studijního programu vedeného na vysokých školách, jejichž studijní zaměření je ve shodě se zaměřením soutěže.

Tematicky je možné jednotlivé příspěvky zařadit do kategorií:

  1. Kvalita a technologie výroby
  2. Analýza potravin
  3. Udržitelnost a enviromentální aspekty výroby potravin
  4. Marketing a systémy řízení při výrobě potravin

Národního kola se může účastnit 1-5 zástupců z každé vysoké školy, která organizovala první (školní) kolo, případně se může národního kola zúčastnit i 1-2 zástupci z každé výzkumné organizace, která se oborově věnuje potravinářským technologiím nebo souvisejícím činnostem. Pro zařazení do národního kola je třeba nejpozději do 30. 5. zaslat vyplněnou přihlášku včetně abstraktu v českém nebo anglickém jazyce.

Pravidla studentské soutěže 2025

Přihláška do studentské soutěže 2025

Více informací naleznete v přiložených pravidlech soutěže, nebo kontaktujte Ing. Elišku Fořtovu na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo tel. čísle +420 602 364 311.