Dobrý den,

v rámci pravidelných informací k systému autonomních celních suspenzí a kvót (pozastavení dovozních cel) Vám zasíláme seznam nových žádostí a žádostí o změnu již platných celních suspenzí. Platnost těchto opatření bude v případě jejich schválení od ledna 2024.

V případě, že Vaše společnost vyrábí totožný výrobek/surovinu nebo blízký substitut a schválením některé z žádostí by byla ohrožena konkurenceschopnost Vaší firmy, lze vůči žádosti podat námitku, a to nejpozději do 26. dubna 2023. Námitku je možné vznést také vůči již platné celní suspenzi.

Pro uplatnění námitky, prosím, využijte přiložený formulář a vyplněný v MS Word ho zašlete na adresy This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Námitka bude předána firmě, která je žadatelem o danou celní suspenzi. Následovat by měla výměna technické/odborné dokumentace a rozhodnutí, zda daný komponent nebo surovina vyhovuje žadateli po stránce kvality.

Více informací o systému celních suspenzí, včetně seznamů již platných pozastavení a kvót, naleznete na webu MPO https://www.mpo.cz/cz/zahranicni-obchod/spolecna-obchodni-politika-eu/pozastaveni-cel-na-suroviny-a-polotovary/autonomni-celni-suspenze-a-celni-kvoty--10962/.

V případě dotazů, prosím, využijte kontakty výše.

S pozdravem

Patrik Urban

Seznam žádostí o celní suspenze - leden 2024

Formulář pro podání námitky

Patrik Urban

Odbor obchodní politiky

urban@mpo.cz

T: +420 224 853 045

M: +420 722 957 991

Politických vězňů 20, 112 49 Praha 1
www.mpo.cz