Vážení členové,

dovoluji si Vás prostřednictvím HK ČR upozornit na nový materiál k připomínkování: Návrh vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 428/2001 Sb., kterou se provádí zákon č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů (zákon o vodovodech a kanalizacích), ve znění pozdějších předpisů

Cílem návrhu vyhlášky je dokončit transpozici směrnice EP a Rady (EU) 2020/2184  o jakosti vody určené k lidské spotřebě. Návrh je prováděcím předpisem k zákonu o vodovodech  a kanalizacích, který již transpozici směrnice obsahuje. Návrh upravuje rozsah úplných a krácených rozborů surové vody na základě výsledků posouzení rizik. Současně jsou zohledněny také výsledky posouzení a řízení rizik částí povodí souvisejících s místy odběru vody určené k lidské spotřebě. Návrh vyhlášky dále upravuje na základě směrnice 2020/2184 informační povinnosti vlastníka vodovodu nebo kanalizace, popřípadě provozovatele. Jedná se především o rozsah informací zveřejňovaných provozovatelem vodovodu nebo kanalizace na jeho internetových stránkách, nebo rozsah konkrétních údajů o vodném nebo stočném, které musí být pravidelně předávány vlastníkem vodovodu nebo kanalizace, popřípadě provozovatelem, odběratelům. Požadované údaje se předávají v elektronické podobě a ve stanoveném formátu.

Připomínky zasílejte prostřednictvím přiloženého formuláře na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. nejpozději do 11. 4. 2023 (dopoledních hodin).

Materiál naleznete zde.

S pozdravem

Eliška Křížová