Německý ministr zemědělství zahájil diskusi o nové výživové strategii zaměřené na zdravější a udržitelnější stravování dostupné i v komunitních zařízeních, snížení spotřeby tuků, cukrů i soli a boj proti plýtvání potravinami

Německý ministr zemědělství Cem Özdemir na virtuálním setkání s německými sdruženími zahájil dne 29/06/2022 proces přípravy výživové strategie s cílem zajistit, aby potraviny v Německu byly zdravější a udržitelnější. Konkrétně má strategie usilovat o větší důraz na rostlinnou stravu, snížení spotřeby cukrů, tuků a soli se zaměřením na komunitní stravovací zařízení ve školách, na pracovištích, ve vzdělávacích a pečovatelských zařízeních. Součástí plánu je také omezení reklamy na potraviny s vysokým obsahem cukrů, tuku a soli cílené na děti a mladistvé. Strategií výživy chce německá vláda bojovat i proti plýtvání potravinami s ohledem na zachování přírodních zdrojů. Konečná strategie by měla být k dispozici po konzultaci s dotčenými sdruženími a po odhlasování ve Spolkové vládě na konci roku 2023.

Více informací zde.

Zdroj: Stálé zastoupení PK ČR v Bruselu