Organizace FAO uspořádala ve dnech 29/09–01/10/2025 v Římě světovou konferenci o udržitelných přeměnách živočišné výroby, které se zúčastnilo více než tisíc politiků, vědců, zemědělců a zástupců průmyslu. Hlavním cílem bylo sdílení inovací, investičních přístupů a politických řešení k posílení udržitelnosti světového sektoru živočišné výroby. Vystoupil generální ředitel FAO Qu Dongyu i zástupci vlád z Austrálie, Indie či Ugandy. Diskuse se zaměřily na inovace, oběhové hospodářství, sociální spravedlnost a řízení přechodu k udržitelným chovům. Současně se v Římě konal mezinárodní seminář o přístupu „Jedno zdraví“, který zdůraznil potřebu integrovat zdraví lidí, zvířat a životního prostředí do přechodu k bezpečnějším a udržitelnějším potravinovým systémům. Odborníci z FAO, EFSA, WHO a dalších institucí upozornili, že bez systémové změny nebude možné zajistit dostatek potravin pro rostoucí populaci a zároveň respektovat klimatické a environmentální limity.
Více informací zde.