2025 – Strategie pro bioekonomiku

Q1-Q2 2025 – Orientační dokument Evropské komise k Materiálům určeným pro styk s potravinami

Q2 2025 – Evropská strategie pro odolnost vodních zdrojů

Q2 2025 – Nový rámec pro státní podporu

Q2/Q3 2025 – Návrh Víceletého finančního rámce EU

Q3 2025 – Evropská strategie pro výzkumné a technologické infrastruktury

Q4 2025 – Evropský akt o biotechnologiích

Q4 2025 – Návrh nové Společné zemědělské politiky

04/2025 – Předpokládané předložení pracovního dokumentu k návrhu Komise na posílení postavení zemědělců

07-08/04/2025 – COMINTA představí návrh stanoviska k návrhu Komise na zavedení cel na dovoz hnojiv z Ruska a Běloruska

28/04/2025 – Rada ministrů zemědělství a rybářství

08/05/2025 – Konference Evropské komise „Utváření budoucnosti zemědělství a zemědělsko-potravinářského sektoru“, Brusel

12-13/05/2025 – Global Food Forum

26/05/2025 – Rada ministrů zemědělství a rybářství

06/2025 – Předpokládané předložení Strategie EU pro generační obměnu v zemědělství

15-17/06/2025 – Neformální zasedání Rady ministrů zemědělství

23/06/2025 – Rada ministrů zemědělství a rybářství

14/07/2025 – Rada ministrů zemědělství a rybářství

07 – 09/09/2025 – Rada ministrů zemědělství a rybářství (neformální)

22-23/09/2025 – Rada ministrů zemědělství a rybářství

27-28/10/2025 – Rada ministrů zemědělství a rybářství

17/11/2025 – Rada ministrů zemědělství a rybářství

11-12/12/2025 – Rada ministrů zemědělství a rybářství

2025-6 (tbc) - Předložení návrhu Evropské komise: legislativní návrh nové propagační politiky

2025-6 (tbc) - Předložení zemědělské taxonomie

2025-6 (tbc) - Návrh revize Nařízení 1169/2011

2026 – Evropský plán adaptace na změnu klimatu

2026 – Balíček nařízení k welfare zvířat

2026 – Zákon o evropském výzkumném prostoru

2026 – Akt o strategii v oblasti věd o živé přírodě a pokročilých materiálech

2026 – Revize směrnice o průmyslových emisích

2026 – Posouzení dopadů, Materiály určené pro styk s potravinami

Q4 2026 – Zákon o oběhovém hospodářství

2027 – Návrh, Materiály určené pro styk s potravinami