Komise přijímá zpětné vazby a stanoviska k hygieně potravin pro produkty živočišného původu; a k dodatkovým ochranným osvědčením u léčivých přípravků a přípravků na ochranu rostlin

Komise dne 27/04/2023 zahájila zpětnou vazbu k aktualizovaným pravidlům v rámci hygieny potravin pro produkty živočišného původu. Účelem iniciativy je aktualizovat pravidla pro identifikační označení, porážky malých přežvýkavců na farmách, přepravu masa, vyzrálé maso, tuhost produktů rybolovu, mléko a nezamýšlený vnější pach vajec. Konzultace je otevřena do 25/05/2023, k dispozici zde

Komise dne 27/04/2023 zahájila zpětnou vazbu k jednotnému postupu pro vydávání dodatkových ochranných osvědčení (DOO) u léčivých přípravků a přípravků na ochranu rostlin. Iniciativa cílí na zvýšení dostupnosti a účinnosti režimu skrze zavedení jednotných DOO (příp. jednotného postupu vydávání DOO). Konzultace je otevřena do 26/06/2023, k dispozici zde.