• Proběhlo řádné zasedání Platformy pro alternativní potraviny a nápoje při ČTPP, 21. dubna 2023 - představena problematika "laboratorně pěstovaného masa" doc. Ševčíkem (VŠCHT)
  • Organizovali jsme koordinační jednání předsedkyň/předsedů PK ČR a ČTPP, 26. dubna 2023
  • Na půdě PK ČR proběhlo zasedání výkonné rády - zpráva sekretariátu o činnosti, 27. dubna 2023
  • Prezentovali jsme MZe ČR situace ohledně námelových sklerocií a námelových alkaloidů v surovinách/potravinách
  • Diskutovali jsme vývoj k problematice "litteringu" za účelem jednání ke dni 17. května 2023 - diskuze k "rakouskému modelu"
  • Připravujeme odměny pro vítěze soutěžě PK ČR "V rytmu zdraví"
  • Průbězně spravujeme systém Českých cechovních norem 
  • Realizujeme test potravin do CZ TESTU na téma "jahodové jogurty"
  • Dne 26.4.2023 - Uspořádali jsme pravidelnou tiskovou konferenci na téma Potravinářský průmysl nepřesoluje – srovnání obsahu soli ve výrobcích na trhu v ČR a v okolních státech. Tiskové konference se zúčastnila vrchní ředitelka pro ochranu a podporu veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví ČR MUDr. Pavla Svrčinová, odborná asistentka na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity Obrany a nutriční terapeutka v CASR Ing. Hana Střítecká, Ph.D., konzultant pro oblast udržitelné výroby a spotřeby Potravinářské komory ČR Ing. Jan Pivoňka, Ph. D. a Ing. Magdaléna Hrubá,  výkonná ředitelka Centra zemědělsko-potravinářského výzkumu a inovací.
  • Dne 27.4.2023 – Zúčastnili jsme se kulatého stolu MZe na téma jablka v prodejní síti v ČR pro zemědělce, potravináře a obchodníky
  • Dne 27.4.2023 – Zúčastnili jsme se prvního výstavního výboru agrosalonu Země živitelka 2023
  • Proběhla první schůzka se zástupci společnosti Exposale o podobě letošní expozice na veletrhu Země živitelka 2023, 27. dubna 2023
  • Komunikujeme s partnery na téma výstavní expozice v rámci veletrhu Země živitelka 2023, který se bude konat od 24. do 29.8.2023
  • Připravujeme smlouvy o spolupráci na rok 2023 se stabilními partnery
  • Průběžně odpovídáme na novinářské dotazy, témata rozhlasových a  televizních rozhovorů i dalších příspěvků jsou ceny potravinářských produktů v souvislosti s dovozem obilí a dalších komodit z Ukrajiny, kvalita a bezpečnost potravin v Evropě, ceny potravin v porovnání s okolními státy, nákupní turistika, zastropování cen energií, zastropování cen potravin po vzoru Slovenska, očekávání výsledků kontrol dozorových orgánů v rámce celé zemědělsko-potravinářské vertikály ve vybraných komoditách, reakce na činnost mezirezortní pracovní skupiny k cenám potravin apod.