Vážení členové,

v souladu s příslušným ustanovením zákona č. 89/1995 Sb., o státní statistické službě, ve znění pozdějších předpisů a dle vyhlášky Českého statistického úřadu č. 394/2001 Sb., kterou se stanoví postup při přípravě programu statistických zjišťování, mohou jednotlivá ministerstva každoročně podat Českému statistickému úřadu ke schválení případné návrhy ke změnám obsahu a formy resortních statistických zjišťování pro následující kalendářní rok.

Vzory výkazů Ministerstva zemědělství pro rok 2023 jsou zveřejněny na internetových stránkách Ministerstva zemědělství na adrese: https://eagri.cz/public/web/mze/ministerstvo-zemedelstvi/statistika/vykazy-ministerstva-zemedelstvi-pro-rok-1.html

Jakmile vstoupí v účinnost změna Nařízení vlády č. 282/2014 Sb. o některých podmínkách k provádění společné organizace trhu v odvětví mléka a mléčných výrobků, dle které bude registrovaný první kupující povinen oznamovat Státnímu zemědělskému intervenčnímu fondu měsíčně mimo jiné nákup mléka v objemových a peněžních jednotkách, průměrný obsah tuku a průměrný obsah bílkovin, bude ukončen sběr dat prostřednictvím statistického zjišťování „Odbyt (MZe) 6-12 Měsíční výkaz o nákupu mléka odbytovými organizacemi“.

V případě, že nabude účinnosti novela zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti včetně příslušných prováděcích předpisů, bude upuštěno od sledování „Mysl (MZe) 1-01 Roční výkaz o honitbách, stavu a lovu zvěře od 1. 4. 2024 do 31. 3. 2025“.


Případné připomínky a návrhy změn v návrzích statistických zjišťování Ministerstva zemědělství pro rok 2024 včetně zdůvodnění je možné uplatnit v termínu do 27. dubna 2023 na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..