Vážení členové,

dovoluji si Vás prostřednictvím HK ČR upozornit na nový materiál k připomínkování: Návrh vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 428/2001 Sb., kterou se provádí zákon č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů (zákon o vodovodech a kanalizacích), ve znění pozdějších předpisů

Cílem návrhu vyhlášky je dokončit transpozici směrnice EP a Rady (EU) 2020/2184  o jakosti vody určené k lidské spotřebě. Návrh je prováděcím předpisem k zákonu o vodovodech  a kanalizacích, který již transpozici směrnice obsahuje. Návrh upravuje rozsah úplných a krácených rozborů surové vody na základě výsledků posouzení rizik. Současně jsou zohledněny také výsledky posouzení a řízení rizik částí povodí souvisejících s místy odběru vody určené k lidské spotřebě. Návrh vyhlášky dále upravuje na základě směrnice 2020/2184 informační povinnosti vlastníka vodovodu nebo kanalizace, popřípadě provozovatele. Jedná se především o rozsah informací zveřejňovaných provozovatelem vodovodu nebo kanalizace na jeho internetových stránkách, nebo rozsah konkrétních údajů o vodném nebo stočném, které musí být pravidelně předávány vlastníkem vodovodu nebo kanalizace, popřípadě provozovatelem, odběratelům. Požadované údaje se předávají v elektronické podobě a ve stanoveném formátu.

Připomínky zasílejte prostřednictvím přiloženého formuláře na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nejpozději do 11. 4. 2023 (dopoledních hodin).

Materiál naleznete zde.

S pozdravem

Eliška Křížová