Dobrý den,

v rámci pravidelných informací k systému autonomních celních suspenzí a kvót mi dovolte připomenout, že ke konci tohoto roku končí platnost některých celních suspenzí. Jejich přehled zasílám v příloze.

Evropská komise rozhodla o automatickém prodloužení končících suspenzí v příloze o jeden rok, tj. do 31. 12. 2024, s výjimkou případů, u nichž dojde ke změnám od července 2023. Není tedy nutné podávat žádosti o prodloužení platnosti suspenzí, jejichž platnost končí 31. 12. 2023, uvedených v příloze.

Proti prodloužení daných celních suspenzí lze uplatnit námitku. V případě zájmu o vyjádření námitky proti prodloužení celní suspenze se prosím v termínu do 5. 4. obraťte na adresy Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.">Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;mailto:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.> a Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.">Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;mailto:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>. Na tyto adresy se rovněž obraťte v případě zájmu o prodloužení případné končící celní suspenze, která by nebyla uvedena v přiložené tabulce.

Více informací k systému autonomních celních suspenzí naleznete na stránkách MPO: https://www.mpo.cz/cz/zahranicni-obchod/spolecna-obchodni-politika-eu/pozastaveni-cel-na-suroviny-a-polotovary/autonomni-celni-suspenze-a-celni-kvoty--10962/.

V případě dotazů se na mne neváhejte obrátit.

Prohlášení o zpracování osobních údajů:

Pro potřeby zasílání informačních e-mailů o systému autonomních celních suspenzí a kvót zpracováváme Vaše osobní údaje, konkrétně: jméno a příjmení, e-mailová adresa.

Osobní údaje jsou součástí neveřejného adresáře pro potřeby Odboru obchodní politiky MPO. V případě, že nebudete mít zájem dále dostávat informace o autonomních celních suspenzích a kvótách, prosíme, abyste nás informovali na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Vaše údaje budou v takovém případě z adresáře vymazány.

Prohlášení o zpracování osobních údajů na Ministerstvu průmyslu a obchodu: https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/ministerstvo/ochrana-osobnich-udaju/prohlaseni-o-zpracovani-osobnich-udaju-na-ministerstvu-prumyslu-a-obchodu--237325/.

S pozdravem

Patrik Urban