Náš web používá ke zlepšení fungování, poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Informace o tom, jakým způsobem je s daty cookies dále zacházeno, najdete na stránce cookies.
Účastnili jsme se koordinační skupiny k monitoringu přídatných látek a aromat na MZe ČR.
Upravujeme normu na šunku nejvyšší jakosti a šunku výběrovou (doplnění složky houby), připravujeme normu na sušené ovoce a syrové maso - ČCN.
Dne 8. března 2023 proběhla pracovní skupina Alkohol zodpovědně.
Připravujeme odborný seminář PK ČR ke dni 23. března 2023 "Udržitelné a ekologické aspekty na obalech potravin, potravinářská legislativa".
Připravujeme společné zasedání Výboru pro životní prostředí a Ad hoc pracovní skupiny k litteringu, 21. března 2023 - problematika litteringu, návrh nařízení o obalech a obalových odpadech atd.
Probíhá zpracování testu tučných tvarohů a příprava testu jahodových jogurtů
Průběžně odpovídáme na novinářské dotazy, tentokrát na téma snížení DPH na potraviny, změny daňového systému, Green deal, otázky taxonomie v zemědělství a potravinářství, o pomoci vlády potravinářům a zemědělcům s vysokými cenami vstupních nákladů, na téma zvýšených spotřebitelských cen másla, cukru, ovoce a zeleniny, o časových údajích na obalech potravin. Spotřebujte do a minimální trvanlivost a další.
Připravili jsme kulatý stůl k problematice nových pravidel pro bezpečnost recyklovaných plastových materiálů určených pro styk s potravinami, 4. dubna 2023.
Účastníme se odborných pracovních skupin na HK ČR, 10. března 2023 - energetická sekce.
Připravujeme inzerci na podporu Českých cechovních norem.
Další tisková konference proběhne 26.4. v Galerii Černá labuť.
Připravujeme smlouvy o spolupráci na rok 2023 se stabilními partnery.