• Účastnili jsme se koordinační skupiny k monitoringu přídatných látek a aromat na MZe ČR.
  • Upravujeme normu na šunku nejvyšší jakosti a šunku výběrovou (doplnění složky houby), připravujeme normu na sušené ovoce a syrové maso - ČCN.
  • Dne 8. března 2023 proběhla pracovní skupina Alkohol zodpovědně.
  • Připravujeme odborný seminář PK ČR ke dni 23. března 2023 "Udržitelné a ekologické aspekty na obalech potravin, potravinářská legislativa".
  • Připravujeme společné zasedání Výboru pro životní prostředí a Ad hoc pracovní skupiny k litteringu, 21. března 2023 - problematika litteringu, návrh nařízení o obalech a obalových odpadech atd.
  • Probíhá zpracování testu tučných tvarohů a příprava testu jahodových jogurtů
  • Průběžně odpovídáme na novinářské dotazy, tentokrát na téma snížení DPH na potraviny, změny daňového systému, Green deal, otázky taxonomie v zemědělství a potravinářství, o pomoci vlády potravinářům a zemědělcům s vysokými cenami vstupních nákladů, na téma zvýšených spotřebitelských cen másla, cukru, ovoce a zeleniny, o časových údajích na obalech potravin. Spotřebujte do a minimální trvanlivost a další.
  • Připravili jsme kulatý stůl k problematice nových pravidel pro bezpečnost recyklovaných plastových materiálů určených pro styk s potravinami, 4. dubna 2023.
  • Účastníme se odborných pracovních skupin na HK ČR, 10. března 2023 - energetická sekce.
  • Připravujeme inzerci na podporu Českých cechovních norem.
  • Další tisková konference proběhne 26.4. v Galerii Černá labuť.
  • Připravujeme smlouvy o spolupráci na rok 2023 se stabilními partnery.