Školní kolo soutěže
„Studenti pro kvalitu potravin“

21. února 2023 na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze
seznam studentů a prací pro soutěž PK ČR 2023:
1. Bc. Tereza Dudková: Příprava a vlastnosti strukturovaných triacylglycerolů pro dětskou výživu
2. Bc. Eliška Havlanová: Chemická bezpečnost chilli koření
3. Bc. Petra Karásková: Srovnání tradičního chmelovaru s procesem využívajícím kavitaci
4. Bc. Martin Klingel: Chmel a chmelové látky jako antimikrobiální konzervant
5. Bc. Kateřina Mačurová: Senzorický vjem mentholu a jeho izomerů
6. Bc. Petr Otáhal Nové české odrůdy chmele a jejich využití v pivovarství
7. Bc. Barbora Pažoutová: Vliv délky fermentace kakaových bobů na antioxidační aktivitu a barvu kakaových hmot
8. Bc. Monika Pšenáková: Ópiové alkaloidy vo výrobkoch na báze semien maku siateho (Papaver somniferum)
9. Bc. Martina Rudišarová: Charakterizace včelího vosku (Apis mellifera) pomocí pokročilých instrumentálních metod
10. Bc. Kateřina Sonntag: Metabolomika jako nástroj autentikace jedlého hmyzu

 

Více zde:

Zpráva ze školního kola