• Zpracovali jsme podněty do mezirezortní pracovní skupiny pro aplikaci nařízení (ES)  č.1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin
  • Proběhl test tučných tvarohů ve spolupráci s Českomoravským mlékárenským svazem, z.s., 21. února 2023
  • Uskutečnilo se školní kolo  soutěže „Studenti pro kvalitu potravin“ na VŠCHT, 21. února 2023
  • Proběhl Legislativní výbor PK ČR ke dni 22. února 2023 za účasti zástupců MZe ČR 
  • Dne 23. února 2023 proběhlo jednání orgánů výkonné rady PK ČR
  • Připravujeme aktivity v rámci webových stránek, upgrade s IT společností
  • Konalo se školní kolo soutěže „Studenti pro kvalitu potravin“ na Veterinární univerzitě Brno, 24. února 2023
  • Ve středu 22.2.2022 jsme uspořádali ve spolupráci s Českým svazem zpracovatelů masa tiskovou konferenci na téma Co se stane s cenami potravin v následujících letech? Na tiskové konferenci vystoupila prezidentka Potravinářské komory Dana Večeřová, ředitel Českého svazu zpracovatelů masa Radek Slanec a stálá zástupkyně konsorcia zemědělských a potravinářských podniků v Bruselu Adéla Paďourková. Na tiskové konferenci jsme znovu zdůraznili aktuální problémy v potravinářském sektoru, aktuální situaci na trhu s masem a problematiku taxonomie, která je v současné době v EU velmi diskutována a její nevhodné nastavení může významně ohrozit potravinářskou produkci, potravinovou soběstačnost, růst cen potravin a v konečném důsledku i zdraví obyvatelstva. Do této chvíle máme k tiskové konferenci a zmiňovaných tématům 81 výstupů, online 41 výstupů, tisk 7 výstupů, televize 28 výstupů, rozhlas 5 výstupů.
  • Průběžně odpovídáme na novinářské dotazy k výstupům z tiskové konference, k připravovanému kulatého stolu, který svolal ministr zemědělství Zdeněk Nekula na pondělí 27..2023, kam pozval zástupce zemědělců, potravinářů a obchodníků, současně se zúčastní ÚZEI, dále na téma  pomoci vlády potravinářům a zemědělcům, na téma zvýšených spotřebitelských cen konkrétních potravin, o časových údajích na obalech potravin Spotřebujte do a minimální trvanlivost a další.
  • Připravujeme smlouvy o spolupráci na rok 2023 se stabilními partnery.