Německá vláda připravuje novou strategii pro výživu, hlavním autorem je německý ministr zemědělství Cem Özdemir; podpora regionálních i ekologických potravin ve veřejném stravování, ale i podpora redukce spotřeby masa
Německá federální vláda v uplynulém týdnu zveřejnila a schválila klíčové body připravované národní strategie pro výživu, jejímž hlavním autorem je ministerstvo zemědělství a ministr Cem Özdemir. Národní výživová strategie nazvaná „Cesta k výživě“ by měla zajistit mimo jiné to, že v budoucnu budou v jídelnách a kantýnách podávány potraviny pocházející z regionální a ekologické produkce. Podíl biopotravin ve veřejném stravování by měl být navýšen na 30 %. Mělo by dojít i k redukci spotřeby masa, posílení podpory pro potraviny rostlinného původu, ale i dalšímu snížení obsahu cukru, tuku a soli ve zpracovaných potravinách. Mezi další plánovaná opatření by mělo patřit i zlepšení informování spotřebitelů o výživové hodnotě potravin na pultech supermarketů. Potravinový odpad by měl být redukován na polovinu, a to v celém dodavatelsko-odběratelském řetězci. Nová německá strategie by měla být zavedena do konce roku 2023, konkrétní opatření budou teprve upřesněna.