Pozor na skořápky
Pokud do bramborového salátu dáváte hrášek, patříte podle průzkumu značky Bonduelle a agentury STEM/MARK k polovině populace. Osm procent rodin se při přípravě obejde bez majonézy a tatarské omáčky. V 15 procentech salátů připravených o Vánocích je oblíbený bílý jogurt, upřednostňují ho nejčastěji respondenti starší 60 let.
„Budete-li na zamíchání salátu chtít použít jogurt, myslete na to, že se jedná o kysaný mléčný výrobek, který v jednom gramu obsahuje deset milionů živých mikroorganismů,“ popisuje Karolína Fourová, inženýrka v oboru výživy a kvality potravin. „Ty se sice živí mléčným cukrem, ale nepohrdnou ani jinými sacharidy a salát by vám tak mohl při nesprávném skladování začít kvasit. Jogurt proto k ostatním surovinám přidávejte až těsně před konzumací,“ varuje Fourová.
Autor: Veronika Reicheltová, Metro.cz
Vydáno: 12. prosince 2022