Vážení členové,

vzhledem k tomu, že se blíží české předsednictví v Radě Evropské unie, ráda bych Vás jménem Potravinářské komory ČR požádala o konstruktivní spolupráci při řešení témat, která nás budou provázet. Velkou pozornost budeme věnovat revizi schématu značení potravin v Evropě, a zejména pak revizi nařízení o poskytování informací o potravinách spotřebiteli. Tato evropská legislativa je průmyslem, a nejen českým, vnímána jako zásadní legislativní nástroj pro označování potravin. Jedná se o zavedený systém a nové změny budou znamenat především změnu obalů výrobků a značné finanční náklady. Téma označování potravin vnímáme jako klíčové.  Budeme se snažit zároveň upozornit na některé nedostatky, případně navrhnout témata nová, a to nejen v oblasti označování potravin.

Vážení členové, v návaznosti na výše uvedené si vás dovolujeme požádat o zaslání témat, která spatřujete pro naše předsednictví jako prioritní. Dále uvítáme jakékoli podněty a informace ve vztahu k řešení témat (vč. nových), které bychom následně posunuli také směrem k resortu zemědělství, případně dalším.

V této souvislosti si vás dovolím upozornit na Kulatý stůl k prioritám ČR pro předsednictví v Radě EU, který je dne 16. února 2022 resortem zemědělství připravován a na který jste srdečně zváni. Více informací vám v případě zájmu poskytne Ing. Bc. Eliška Křížová (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). O poskytnutí veškerých relevantních informací si vás dovolujeme požádat nejpozději do 15. února 2022, a to na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Na prioritách a tématech budeme průběžně pracovat a aktivně je komunikovat.

S pozdravem

                                                                                      Ing. Dana Večeřová

                                                                                              prezidentka