Konference Fundación Ortega-Marañón o výživě, zdraví a agropotravinářském sektoru se uskutečnila v uplynulém týdnu v Madridu. Akce spojila odborníky z medicíny, zemědělství a politiky k debatě o vazbách mezi produkcí potravin, veřejným zdravím a výživou. Výkonný ředitel Eat Europe Paolo Di Stefano uvedl, že vysoce kvalitní potraviny, vzdělání, vědecky podložené politiky a silný agropotravinářský sektor tvoří základ zdravé výživy v EU. Zdůraznil potřebu politik EU vycházejících z reality zemědělského sektoru, s podporou zemědělců, producentů a místních hodnotových řetězců. Součástí programu byla přednáška Dr. Antonia Escribana Zafry o vědeckých základech výživy, Zafra upozornil na nenahraditelnou roli kvalitních, nezpracovaných nebo minimálně zpracovaných potravin, jako je ovoce, zelenina, obiloviny a živočišné produkty, pro celkové zdraví i sportovní výkon. Správná výživa podle něj nevychází z přídatných látek ani náhražek, ale z reálných potravin a vyžaduje stabilní a dobře podporovaný sektor.

Více informací zde.