1. Veřejná konzultace ke statistickým údajům týkajících se živin (podrobná pravidla). Iniciativa popisuje soubory údajů, které mají být o statistikách týkajících se živin shromažďovány s cílem získat od zemí EU srovnatelné údaje, jež lze následně použít jako podklad pro tvorbu zemědělské politiky. Konzultace je otevřena do 07/05/2024, k dispozici zde.
  1. Veřejná konzultace k dovozu ekologických produktů – seznam uznaných kontrolních orgánů a kontrolních subjektů. Iniciativa stanoví seznam kontrolních orgánů/subjektů, které mohou certifikovat hospodářské subjekty a skupiny hospodářských subjektů v zemích mimo EU, které mají v úmyslu dovážet ekologické produkty do EU. Konzultace je otevřena do 07/05/2024, k dispozici zde.
  1. Veřejná konzultace k listeria monocytogenes v potravinách určených k přímé spotřebě – aktualizace bezpečnostních kritérií. Iniciativa sladí pravidla EU s mezinárodními normami Codex alimentarius, pokud jde o přijatelnou úroveň kontaminace určitých kategorií potravin určených k přímé spotřebě prodávaných na trhu EU bakterií Listeria monocytogenes. Konzultace je otevřena do 08/05/2024, k dispozici zde.
  1. Veřejná konzultace ke statistice zemědělských vstupů a výstupů – zpráva o kvalitě. Iniciativa stanoví společný právní rámec pro vývoj, vypracovávání a šíření evropských statistik týkajících se zemědělských vstupů a výstupů. Konzultace je otevřena do 13/05/2024, k dispozici zde.
  1. Veřejná konzultace k souhrnnému zemědělskému účtu – specifikace zprávy o kvalitě. Cílem iniciativy je stanovit způsob vyhotovení a obsah zpráv o kvalitě, které se zasílají Eurostatu v souvislosti se souhrnným zemědělským účtem. Konzultace je otevřena do 13/05/2024, k dispozici zde.
  1. Veřejná konzultace k dovozu zemědělsko-potravinářských produktů – zásilky vyžadující oznámení o příchodu do EU. Účelem iniciativy je stanovit případy, kdy mohou příslušné orgány požádat o oznámení příchodu zásilek určitých kategorií zboží ze zemí mimo EU, a určit podmínky pro tyto žádosti. Konzultace je otevřena do 15/05/2024, k dispozici zde.
  1. Veřejná konzultace k lepší ochraně žraloků pomocí udržitelného rybolovu a obchodu. Konzultace je otevřena do 16/05/2024. Dostupná zde.
  1. Veřejná konzultace ke směrnici Komise měnící přílohu III směrnice o dusičnanech v rámci odvětví životního prostředí. Konzultace je otevřena do 17/05/2024, k dispozici zde.
  1. Veřejná konzultace k průběžnému hodnocení programu pro jednotný trh. Cílem iniciativy je posoudit výkonnost programu v období 2021-2023 v řadě oblastí včetně ku příkladu ochrany spotřebitele a bezpečnosti potravin. Konzultace je otevřena do 31/05/2024, k dispozici zde.