| Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, Na Františku 32, Praha 1

Jaký vliv má stravování a životní styl na zdraví a kvalitu života?

Co znamenají alternativní potraviny pro udržitelný potravinový systém?

Kdy se stává plant-based potravina skutečnou alternativou?

To jsou hlavní otázky, kterým se budeme na semináři věnovat. 

Program:

9:00–9:50 Úvod do problematiky

  • Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR
  • Jan Pivoňka, ředitel pro Společnou zemědělskou politiku a strukturální fondy, Potravinářská komora ČR
  • Barbora Macková, ředitelka Státního zdravotního ústavu
  • Klára Kocmanová, poslankyně PSP ČR

9:50–10:50 Historie a regulace v oblasti alternativních potravin

  • Martin Franc, Masarykův ústav a Archiv Akademie věd ČR
  • Martin Štěpánek, Ministerstvo zemědělství ČR
  • Martin Pogádl a Samuel Rybnikár, Katedra správného práva, práva životného prostredia a finančného práva, Právnická fakulta Trnavskej univerzity

10:50 – 11:10 Coffee Break

11:10–12:00 Alternativní potraviny a výrobce – vývoj a cesta ke spotřebiteli

  • Zbyněk Haindl, Nestlé Česko
    Nestlé jako evropská jednička v kategorii rostlinných analogů masa a naše aktivity v ČR.
  • Michal Jeřábek, Soyka
    Zkušenosti malého výrobce alternativních potravin, příležitosti s uplatněním výrobků na trhu, vývoj poptávky a zájmu spotřebitelů.
  • Pavel Jelínek, obochodní ředitel Jihočeské Jerky
  • Představení nových vegan výrobků tradičního výrobce potravin živočišného původu. 
  • Jakub Lunter, AlfaBIO
    Spolupráce mezi dodavateli a podpora alternativních potravin ze strany státu.

12:00–12:50

  • Martin Ranninger, Proveg
  • Iva Pavlouskova, Tesco
    Alternativní potraviny jako součást portfolia privátních značek.
  • Ladislav Lázňovský, Billa
    Příležitosti pro české potravináře.
  • Michal Perlík, Rohlik.cz
    Alternativní potraviny v on-line světě.
  • DISKUZE

Těšíme se na setkání s Vámi.

Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR, a

Dana Večeřová, prezidentka Potravinářské komory ČR

Kapacita sálu je omezena, registrujte se prosím do 17. 4. 2024 na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Ilustrační foto: pixabay