S cílem představit svět bohaté Indické potravinářské kultuře a také podpořit investice do rozmanitého odvětví zpracování potravin v zemi,  zorganizovalo Ministerstvo potravinářského průmyslu vlády Indie druhé vydání mezinárodního veletrhu „World Food India (WFI) 2023“ během 3.–5. listopadu 2023 na Pragati Maidan v Novém Dillí. WFI 2023 byl slavnostně zahájen čestným premiérem Indie a přilákal účast z více než 90 zemí.

Aby bylo možné využít tohoto úspěchu, byl v letošním roce naplánován World Food India 2024 v ještě větším měřítku s cílem předvést Indii jako potravinový koš světa a prozkoumat možnosti investic a spolupráce  v oblasti zpracování potravin, technologií a zařízení, logistiky, chladírenských řetězců a také prodeje potravin. WFI 2024 se bude konat ve dnech 19. – 22. září 2024 v Bharat Mandapam, Pragati Maidan, New Delhi.  Další informace naleznete v brožuře, v příloze tohoto e-mailu.

Jednou z hlavních atrakcí veletrhu v roce 2023 byl Reverse Buyer Seller Meet (RBSM), kde se zúčastnilo asi 715 mezinárodních kupujících z více než 90 zemí včetně zemí EU, USA, GCC, Afriky, jihovýchodní Asie a Austrálie. Během třídenní akce se uskutečnilo více než 16 000 obchodních jednání a exportéři během této akce vygenerovali více než 3 000 obchodních příležitostí, které se v blízké budoucnosti promění v obchod.

Aby se tempo dále rozvíjelo, ministerstvo potravinářského průmyslu  letos plánuje  RBSM ještě ve větším měřítku. K účasti na této akci jsou zvány obchodní delegace z různých zemí z celého světa.

Bližší informace: 

Embassy of India in Prague
Ing. Lucia Molnarova
Market research officer
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel.: 00420 257 107 019

Ilustrační foto: pixabay