Česká vína z vinařství Vinařství Piálek & Jäger oslnila na prezentaci organizované zahraniční kanceláří CzechTrade Peru jak všechny účastníky, tak i známého místního someliéra Giovanniho Bissa.

Zahraniční kancelář CzechTrade Peru a společnost Svec Trading uspořádaly v klubu Germania v Limě degustaci moravských vín z vinařství Piálek & Jäger. Ta proběhla za účasti místních podnikatelů a také uznávaného someliéra Giovanniho Bissa. Bissa je pětinásobným držitelem titulu Nejlepší sommeliér výběru Summun a také ambasadorem známého místního vína Tabernero.

Nejprve ředitel zahraniční kanceláře CzechTrade Martin Rossbach představil tradici českého vinařství a prezentované vzorky, Giovanni Bisso poté doprovázel celou degustaci odborným rozborem vín. 

První prezentovanou odrůdou byl Sauvignon Blanc, který může podle slov someliéra působit odlišně až exoticky oproti běžným peruánským vínům na trhu. Dodal, že by se víno skvěle hodilo k emblematickému peruánskému pokrmu ceviche.

Druhá odrůda, Ryzlink, se vyznačuje charakteristickou kyselostí a svěžestí, podle Bissa víno navíc dosáhlo skvělé kvality díky zjevné pečlivosti při pěstování a sběru hroznů pro jeho výrobu.

Poslední odrůdu pro degustaci představoval Hibernal s vytříbenou chutí, svěžestí a lehkou nasládlostí, jak jej charakterizoval someliér. Patřil k nejpopulárnějším vzorkům na akci, přestože všechna prezentovaná vína sklidila mezi účastníky úspěch.

Zástupci CzechTrade Peru a Svec Trading se s hosty rozloučili poděkováním a oznámením o brzkém vstupu těchto českých vín na peruánský trh.

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade Peru.

Zdroj: https://www.czechtrade.cz/sluzby/informacni-servis/aktuality/ceska-vina-boduji-v-peru