Brno 6. dubna (ČTK) - Na lesnické a myslivecké veletrhy Silva Regina a na veletrh Biomasa, který se věnuje obnovitelným zdrojům, přišlo za čtyři dny na brněnské výstaviště 25.000 lidí. Akce se konala po čtyřech letech, což se odrazilo nejen na vysoké návštěvnosti, ale i na spokojenosti vystavovatelů a příchozích, uvedl v tiskové zprávě generální ředitel Veletrhů Brno Tomáš Moravec. Před dvěma lety musely být veletrhy zrušené kvůli covidové pandemii.

Veletrhy, které dnes končí, měly být součástí jednoho ze dvou největších brněnských veletrhů Techagro, který však byl pro letošek zrušený. Vystavovatelé totiž kvůli potížím v dodavatelských řetězcích neměli k dispozici nové exponáty, které by chtěli představovat. Oborová sdružení lesníků či myslivců si však přála své veletrhy uspořádat. Vystavovalo 180 firem, spolků a dalších organizací. "Úspěch letošního ročníku nám přináší optimismus do budoucna. Potvrzuje se, že veletrhy jsou potřebným a důležitým nástrojem a areál brněnského výstaviště bude naplněn i nadále," uvedl Moravec. Podle něj chyběl zákazníkům kontakt s produkty na trhu.

Veletrh se ukázal také důležitý pro všechny, kdo se snaží řešit budoucnost energetické nezávislosti a soběstačnosti a potenciální zákazníci si mohli prohlédnout například kotle na štěpku. Mnoha návštěvníkům chyběla také možnost nakupovat lokální potraviny přímo od producentů, protože zrušené byly i potravinářské veletrhy Salima.

Příští ročník veletrhů Silva Regina a Biomasa společně i s veletrhem Techagro je naplánovaný na rok 2024, příští rok v dubnu jsou v plánu veletrhy Animal Tech a Národní výstava hospodářských zvířat.

mei gcm