Budapešť opět hostí vysoce ceněný veletrh SIRHA Budapest – nejvýznamnější mezinárodní veletrh Střední a Východní Evropy pro gastronomii, hoteliérství a obor HoReCa.

Letošní ročník veletrhu překonává všechna očekávání! Návštěvníci si mohou užít dobrůtky z celého světa a konečně bez protipandemických omezení.

Letos je SIRHA navíc exkluzivní i v tom, že tu probíhá evropské finále mezinárodní soutěže kuchařů Bocuse d'Or, která přitáhla mnoho odborných návštěvníků z Maďarska i okolních zemí.

Na českém stánku probíhá ochutnávka piva Bernard, České whisky TREBITSCH, sirupů Bartoník, čajových medvídků LIPOO a dalších produktů od COMPERIO a BIDFOOD. Pro naše firmy jsme dopředu nasmlouvali meetingy s maďarskými partnery, tak je na stánku opravdu živo.

Krásná expozice České republiky je v čerstvě renovovaném pavilonu A, na stánku B5. Představuje se šestice českých firem a návštěvníky zaujímají rozmanitým sortimentem:

Bidfood
Bidfood Czech jako nezávislá součást Bidcorp je výrobce čerstvého vepřového a hovězího masa, zvěřiny a ryb. Bidfood dále vyrábí mrazené potraviny, jakými jsou hotová jídla a zmrzliny. Součásti nabídky jsou také další potraviny v prémiové kvalitě, např. sous vide maso, klobása a salám. Bidfood nabízí pro maďarský trh víc než 5000 jednotlivých výrobků.
https://www.bidfood.cz/

Comperio
Pražská společnost založena v roce 1999 současně nabízí speciální produkty a pochoutky z vepřového sádla, polévky ve skle, paštiky, sladkosti a sušenky. Comperio svůj sortiment dováží z několika zemí EU a nabízí pouze vysoce kvalitní zboží. Dalšími součásti nabídky jsou chlazená těsta (těsto na pizzu, listové těsto), koření, mléčné produkty a pečivo nebo i zdravé potraviny.
https://www.comperio.cz/

Rodinný pivovar Bernard
Právem proslulý český pivovar z Humpolce. Maďarským distributorem těchto prémiových piv je Liquid Gold Kft. Ochutnali jste?
https://www.bernard.cz/

LIPOO
Rodinná společnost, založena v roce 1995, vyrábí své čaje ze 100% přírodního sušeného ovoce a zeleniny. Zakladatelce společnosti velmi záleží na zdraví dětí, a právě proto začal vyrábět zdravé dětské čaje ve tvaru medvídků. Posláním firmy je starat o zdraví a bezpečnost dětí.
https://www.lipoo.cz/

Česká whisky Trebitsch
První a jediná společnost v Čechách, která se specializuje na výrobu whisky. Hlavním produktem je česká single malt whisky Trebitsch.
https://www.ceskawhisky.cz/

Rodinná firma Bartoník
Rodinná firma působí od roku 2009. Vyrábí mj. husté sirupy z přírodních surovin, které obsahují 60 % ovoce a bylin. Sirupy neobsahují umělá barviva a konzervanty, o to více vitaminů, minerálů a antioxidantů. Společnost se zaměří na zahraniční trhy od roku 2020.
https://www.sirupybartonik.cz/

Letos bude akci opět doprovázet evropské finále prestižní kuchařské soutěže Bocuse d'Or, které třídenní veletrh posune na ještě vyšší úroveň. 
Veletrh se koná ve dnech 22.-24. března 2022 na budapešťském výstavišti. 

Našim vystavovatelům držíme palce při jednáních s maďarskými partnery!

Vypracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Maďarsko.

Autor:CzechTrade

Zdroj: https://www.czechtrade.cz/sluzby/informacni-servis/aktuality/v-madarsku-prave-dnes-zacal-veletrh-sirha-na-stanku-czechtrade-se-predstavuji-cesti-potravinaritravinarsky-veletrh-v-madarsku