Odborníci společnosti STOB (STop OBezitě) a pacientská organizace STOBklub vás zvou v rámci Světového dne obezity na akce, které vám pomohou nastartovat změnu životního stylu a zorientovat se v otázkách diet, pohybu a hubnutí.

Většina akcí je pro veřejnost zcela ZDARMA.

Proč se STOB každoročně připojuje ke Světovému dni obezity?

Odborníci všech zemí si uvědomují, nakolik se stává obezita závažným zdravotním problémem. Proto se organizace zabývající se problematikou obezity rozhodly vyhlásit 4. březen Světovým dnem obezity (World Obesity Day – WOD). Tím chtějí upozornit na závažnost problému obezity. Také v České republice je nadváha a obezita jedním z vážných problémů populace, neboť negativně ovlivňuje zdravotní stav a souvisí i s celou řadou onemocnění (diabetes II. typu, kardiovaskulární onemocnění, nádorová onemocnění a další).

Odborníci STOBu proto každoročně pořádají k této příležitosti aktivity, jež mají pomoci veřejnosti zorientovat se v otázkách výživy, pohybu a psychiky.

Více zde.

 

Zdroj: STOB

Link: https://www.stob.cz/cs/svetovy-den-obezity-2022?utm_source=facebook&utm_medium=bannery&utm_campaign=wod_obecne&fbclid=IwAR1D7Nzi4jYPKfDW9SVyyRvwpjiz338McSzvOBXxwKWvFCnCovptGM87GhQ