Vážená kolegyně, Vážený kolego,

Dovolujeme si Vás pozvat k účasti na workshopu Net Map Analysis organizovaném v rámci projektu FoodSafety4EU. Cílem workshopu je zmapovat všechny aktéry/stakeholdery v oblasti bezpečnosti potravin zapojené do analýzy rizik určitého problému spojeného s bezpečností potravin a jejich vzájemný vztah/ovlivnění. Konkrétněji, tuto Net Map Analysis provedeme na analýze rizik spojených s mykotoxiny. Pomocí tohoto mapovacího nástroje je možné identifikovat omezení v současném procesu analýzy rizik a navrhnout doporučení pro budoucí zlepšení.

Workshop proběhne v pondělí 14.2. v době 13:00-16:30.

Vzhledem k tomu, že působíte jako expert a máte zkušenosti v oblasti bezpečnosti potravin, případně komunikace, pomohlo by nám, kdybyste se s námi během workshopu podělili o své znalosti.

 

Pokud máte zájem připojit se k tomuto experimentu, potvrďte nám, prosím, svoji účast do středy 9.2. na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Poté Vám bude zaslán link na připojení a další informace k průběhu workshopu. Jedná se o interaktivní online workshop, jehož formát (vysvětlení níže) odpovídá aktuálním trendům v komunikaci EU a jehož doba trvání bude maximálně 3,5 hodiny.

 

Níže naleznete další informace o projektu FoodSafety4EU a procesu Net Map Analysis.

FoodSafety4EU je projekt založený na podporu Evropské komise (EK) při utváření „Food Safety System of the future“. V průběhu 3 let by měl projekt navrhnout řešení na podporu EK v její snaze sladit výzkum, politiku a inovace se společenskými potřebami a perspektivami a zlepšením bezpečnosti potravin v celé Evropě. Záměrem projektu je navrhnout a vytvořit platformu a inovativní digitální nástroje, které pomohou občanům, vědcům, společnostem, EK, EFSA a úřadům pro bezpečnost potravin společně plánovat a utvářet „Food Safety System“ v Evropě. Více informací naleznete na https://foodsafety4.eu.

Net Map je mapovací nástroj založený na komunikaci, který mohou výzkumníci, facilitátoři a implementátoři použít k (1) vizualizaci implicitních znalostí a pochopení souhry složitých formálních a neformálních sítí, mocenských vztahů a cílů aktérů; (2) odhalení zdrojů konfliktů a také možností spolupráce; (3) usnadnění výměny znalostí a procesů učení; a (4) rozvoji vizí a strategií k dosažení společných cílů.

Celkovým cílem naší Net Map je identifikovat, kdo jsou zainteresované strany v systému spolupráce společnost-politika-věda (society-policy-science, SPS) a jaké jsou jejich potřeby pro zlepšení jejich vztahů, zdrojů a schopností při provádění analýzy rizik (tj. hodnocení rizik, komunikace rizik, řízení rizik) specifického (vznikajícího) problému bezpečnosti potravin, jmenovitě legislativy a rizik souvisejících s mykotoxiny.

Děkujeme za zvážení Vaší účasti na workshopu, která může být velmi přínosná nejen pro výstupy tohoto evropského projektu, ale zejména zmapování situace v Česku.


S pozdravem,

Jana Hajšlová a Monika Tomaniová

_____________________________________

Ing. Monika Tomaniová, Ph.D.

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Fakulta potravinářské a biochemické technologie

Ústav analýzy potravin a výživy

Technická 5

166 28 Praha 6

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  

tel.:      +420 731 625 010

web:    www.vscht.cz