V úterý 14. září 2021 proběhl první z celkem 36 vzdělávacích webinářů zacílený na zaměstnance tuzemských potravinářských a nápojových provozoven. Ty v horizontu příštích 14 měsíců zorganizuje Potravinářská komora ČR ve spolupráci s Centrem zemědělsko-potravinářského výzkumu a inovací.

Všech 36 webinářů je rozděleno do šesti tematických okruhů přednášek. Okruhy jsou zacíleny na inovace a trendy, systémy řízení bezpečnosti potravin, označení kvality a certifikace, odpovědnost plynoucí z provozu e-shopů, povinnosti interního auditora, povinnosti plynoucí z environmentální legislativy, senzorické hodnocení potravin, autenticita potravin, spotřebitelské testy), a to vždy v reflexi na evropskou strategii „Zelená dohoda pro Evropu“ a „Od zemědělce ke spotřebiteli“.

Úterní webinář byl úvodním ze serie problematiky inovací a trendů v potravinářském průmyslu.

Další termíny konání akcí v rámci této serie jsou: 12. 10. 2021, 16. 11. 2021, 11. 1. 2022, 22. 2. 2022 a 22. 3. 2022.

Odborníci srozumitelně seznámili všechny registrované s fakty, zkušenostmi, doporučeními k inovacím v pekárenství, mlékárenství, masném průmyslu, aktuálními trendy v potravinářském průmyslu v globální perspektivě, nebo výživovými doporučeními a alternativními způsoby výživy.

Bližší informace, pozvánky, přednášky k náhledu naleznete na https://www.foodnet.cz/index.php/cs/akce/seminare/1722-2021 nebo na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Gabrovská

Kameník

Kopáček

Pražan

Matějová

Štejnarová

Sluková