Potravinářská komora České republiky


Tisková zpráva SZPI - Varování spotřebitelům: Salmonella v mletém vepřovém a hovězím mase z Polska

Autor: SZPI

Datum: 10. 03. 2017

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) vložila do evropského systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF) informaci o zjištění závadné potraviny Mleté maso mix 100 %, hovězí – vepřové, v balení 500 g, s označením data použitelnosti do 05. 03. 2017, výrobce: Zaklady Miesne Henryk Kania S.A., Oddzial w Mokrsku, Mokrsko 343, 98-345 Mokrsko, Polsko . Analýza u výrobku potvrdila kontaminaci bakteriemi rodu Salmonella.

Výrobek inspektoři odebrali v distribuci společnosti Lidl Česká republika v.o.s. Potravina byla označena údajem „spotřebujte do: 05. 03. 2017“ a proto se v tržní síti již nenachází. SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali, ani nerozbalovali a případně vrátili do místa, kde jej zakoupili. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv.

Inspekce s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení sankce.


Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633  

 

 

 



Soutěž



RENOMIA - služby v oblasti pojištění potravinářských firem
spolupracujeme s

Potravinářská komora ČR ®
Počernická 96/272
108 03 Praha 10-Malešice
tel./fax: +420 296 411 187 (sekretariát)
tel.: +420 296 411 184-96
e-mail: hlavata@foodnet.cz
IČ: 63110652
DIČ: CZ63110652
ID datové schránky: snrmxu3