Potravinářská komora České republiky


Tisková zpráva SVS - Špatné hygienické podmínky v řeznictví v Nymburce

Autor: SVS

Datum: 13. 03. 2017

Veterinární inspektoři KVS pro Středočeský kraj provedli na základě podnětu anonymního spotřebitele, ve kterém si stěžoval na prodej potravin s prošlým datem použitelnosti, dne 7. 3. 2017 kontrolu v provozovně f. MASO Traditional s.r.o., v Nymburce.

Při kontrole bylo zjištěno, že provoz nevyhovuje požadavkům z hlediska čistoty. Podlahy a stěny ve výrobních prostorách, v chladírně masa a masných výrobků a rovněž veškeré výrobní zařízení byly silně znečištěné.

Dále bylo v chladírně masa zjištěno skladování tepelně opracovaných masných výrobků, které byly skladovány ve znečištěných přepravkách umístěných přímo na podlaze společně s čerstvým nebaleným drůbežím masem a nebyly žádným způsobem chráněny před sekundární kontaminací.

V chladírně  masných výrobků byly skladovány potraviny s prošlým datem použitelnosti, potraviny živočišného původu výrazně smyslově změněné (oschlé, poškozené pravděpodobně okusem hlodavců, deformované a znečištěné) a potraviny neznámého původu, na které nebyl v průběhu kontroly předložen doklad o původu zboží ani doklad o jejich výrobě v této provozovně (záznam ve výrobním deníku).

Na základě zjištěných skutečností byly výše uvedené potraviny živočišného původu pozastaveny k uvádění do oběhu a rovněž byla pozastavena výroba masných výrobků, bourání čerstvého masa a porcování čerstvého drůbežího masa. 

Provozovateli hrozí pokuta až do výše 50 mil. korun.

 



Soutěž



RENOMIA - služby v oblasti pojištění potravinářských firem
spolupracujeme s

Potravinářská komora ČR ®
Počernická 96/272
108 03 Praha 10-Malešice
tel./fax: +420 296 411 187 (sekretariát)
tel.: +420 296 411 184-96
e-mail: hlavata@foodnet.cz
IČ: 63110652
DIČ: CZ63110652
ID datové schránky: snrmxu3