Potravinářská komora České republiky


PK ČR pořádá další cyklus informačních akcí tentokrát na téma kvalita a autenticita potravin

Autor: PK ČR

Datum: 07. 04. 2014

Informační akce PK ČR - "Kvalita a autenticita potravin"

Politika kvality potravin je jednou ze současných priorit Evropské unie. Atributů, které kvalitu charakterizují, je celá řada a ve svém důsledku se odráží ve vnímání spotřebitele. Jedním z nich, podle něhož se spotřebitel dokáže orientovat sám a poměrně snadno, jsou senzorické vlastnosti, tedy to, jak spotřebiteli chutná daná potravina. Dalším atributem může být samotná bezpečnost potravin, kde stát a Evropská unie garantují, že všechny potraviny uvedené na trh jsou bezpečné. U řady dalších atributů však již garance ze strany regulátora nepřichází. Legislativa zajistí spotřebiteli pouze to, že při výběru potravin nebude klamán. Celou řadu aspektů však neovlivní – původ potraviny, technologii výroby, kvalitu a množství použitých složek apod. Skutečným problémem v České republice jsou právě jakost a falšování potravin. SZPI provozuje internetový portál www.potravinynapranyri.cz, kde zveřejňuje nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny. Jaké jsou možnosti kontroly kvality potravin ? Kdy se jedná o výrobu kvalitní potraviny a kdy jde již o falšování ? Jaký je vliv médií ? Odpovědi na tyto a další otázky budeme hledat v tomto cyklu informačních akcí PK ČR.

 

Kvalita a autenticita potravin

 

Místa a termíny konání (čas vždy od 8:00 do 17:00 hod.):

Praha, Hotel Olšanka, s.r.o., Táboritská 1000, 130 00 – úterý 13.5.2014

Plzeň, Hotel Gondola, Pallova 12, 301 00 – středa 14.5.2014

Ústí n. Labem, Hotel Vladimír, Masarykova 36, 400 01 – čtvrtek 15.5.2014

Brno, Hotel International, Husova 16, 659 21 – úterý 20.5.2014

Ostrava, Clarion Congress Hotel, Zkrácená 2703, 700 30 – středa 21.5.2014

Jihlava, Hotel Gustav Mahler, Křížová 4, 586 01 – čtvrtek 22.5.2014

České Budějovice, Hotel Budweis, Mlýnská 6, 370 01 – úterý 27.5.2014

Liberec, CENTRUM BABYLON, Nitranská 1, 460 12 – úterý 3.6.2014

Pardubice, Hotel EURO, Jiráskova 2781, 530 02 – středa 4.6.2014


Registrujte se na: ehlova@foodnet.cz.

Pro více informací kontaktujte:

JUDr. Zdeňka Ehlová

Potravinářská komora ČR

Počernická 96/272

108 03 Praha 10 – Malešice

tel.:      +420 296 411 193

mobil:   +420 724 218 765

ehlova@foodnet.cz

www.foodnet.cz

 

Akce je pořádána bez vložného.

Vyčkejte na potvrzení registrace.

417_pozvánka na semináře_final.pdf [364.98 KB]



Soutěž



RENOMIA - služby v oblasti pojištění potravinářských firem
spolupracujeme s

Potravinářská komora ČR ®
Počernická 96/272
108 03 Praha 10-Malešice
tel./fax: +420 296 411 187 (sekretariát)
tel.: +420 296 411 184-96
e-mail: hlavata@foodnet.cz
IČ: 63110652
DIČ: CZ63110652
ID datové schránky: snrmxu3